Emin startades av Nils A. Lindeberg 1970. Det som fanns på marknaden för hästar då var ett schampo och ett fett för hovarna. Veterinärerna på Solvalla i Stockholm använde produkter som de fick tillverkade av olika apotek i närheten. Under 1970 tog flera av apoteken beslutet att sluta med denna special tillverkning åt veterinärerna. Följden blev att Nils, som hade en mindre tillverkningsindustri inom kemi och hälsokost, blev tillfrågad om han kunde tänka sig att göra några produkter för veterinärernas räkning.

Sagt och gjort. I början av 1970 tillverkade Emin de första renodlade hästprodukterna för den svenska marknaden.

Emin – utan gränser

Emin var i början och mitten av 1980-talet i en klass för sig både i storlek på marknaden och framförallt inom innovationer. Påtryckningar från utlandet ledde till att Emin flyttade produktion och huvudkontor till Frankrike. Tyvärr tappade företaget mycket av närkontakten med hemmamarknaden och gav på så sätt nystartade konkurrenter fritt spelrum att etablera sig i Sverige. Efter ett antal år beslutade sig den svenska ledningen för att avståndet till hemlandet var för stort och Emin blev åter svenskt. Trots år av missade möjligheter på den Nordiska marknaden har vi sedan dess kunnat åter etablera oss som en av de största aktörerna i Norden när det gäller tillskott, vitaminer och vårdprodukter för framförallt häst.

Nedan är ett par bilder på en ung KG Holgersson vid utprovningen av en av Emins alla innovationer, Visiret. En annan av våra succé innovationer var benlindan ”Linda” som tillverkades åt Emin av Mölnlycke.

Emin – ett uppfinningsrikt företag

Under 1970- och 1980-talen var Emin den i särklass starkast lysande stjärnan på marknaden för vårdprodukter och tillskott för hästar i Norden. Emin har tagit fram revolutionerande produkter för både häst och ryttare och konkurrenterna har försökt kopiera. I många fall har Emin sökt samarbete med olika partners när den egna kunskapen inte har varit tillräcklig, men produkt idén har alltid varit vår egen. Många av de produkter vi tagit fram under åren finns fortfarande i vårt sortiment, medan andra fått ge plats för nya modernare versioner eller andra nyare lösningar. Några av de tidiga produkterna som fortfarande finns i vårt sortiment är bland annat Arnika, Blue Lotion och Cold Gel (hette tidigare Cold Legs).

Emin – ett framtidsföretag

I början av 2000-talet flyttade Emin från Stockholm till Halmstad. Här har vi uppfört en modern tillverkningsanläggning som mer än väl uppfyller de högt ställda krav som idag ställs på tillverkare inom Sveriges gränser. Allt det ni hittar i hyllorna från Emin är färdigställt och levererat från vår fina fabrik i Halmstad. Trots att vi redan är ett av starkaste namnen på marknaden i Norden så finner vi ständigt sätt att växa. Emin strävar ständigt efter att komma fram med nya produkter eller förbättra produkter som vi redan tagit fram. Vår vision är att alla hästar i Sverige skall må bra och få den omvårdnad som de förtjänar, oavsett om det är hobby hästar eller tävlingshästar. Vår kunniga personal tillfrågas ofta av pressen i egenskap av experter inom tillskott och vårdfrågor.

Tydligen gör vi vårt jobb så pass bra att företag som Lantmännen, Heimer (Norge) och Brogaarden (Danmark) väljer att jobba med oss som underleverantör och vi får ständigt nya förfrågningar från företag över hela Europa. Emin kommer att fortsätta sitt arbete med toppkvalitets produkter till humana priser under många år framöver!

Nedan ser vi ytterligare ett exempel på ett par av produkterna som Emin startade med, Groddextrakt, som numera är blivit den marknadsledande ”Emin B-vitamin” samt Askorbinsyra, som numera bara heter ”Emin C-vitamin”

Askorbinsyra

Skriv din sökfras och tryck \"enter\"